VERGUNNING 2021

Huidige of toekomstige leden: vergeet niet jullie vergunning online aan te vragen voor seizoen 2021.
Volg HIER het stappenplan.

COVID-19: 14-12-2020

Participating in our free training sessions is NOT possible untill the end of January due to the new Covid-19 measurements. Beside that our Club training will only take place for kids as old or younger than 13.

PS: keep an eye on the traffic lights at all times!

Thank you very much for your understanding!

Tracks


Race track

De BMX-track ligt binnenin het voormalige Formule 1-circuit van Zolder. We hebben de insteek van het autocircuit om de bochten verschillende namen te geven ook gebruikt voor onze BMX-track. Hierdoor zijn de Buchanan Bend, Pajon Peralte en de Post Corner ontstaan! Deze bochten zijn vernoemd naar 3 van de snelste Elite Women ter wereld.

De track is al verschillende keren aangepast om zo telkens nieuwe uitdagingen te kunnen bieden aan de rijders. Zo werd in 2018 nog de eerste en tweede lijn aangepast. Ook de tweede bocht werd breder gemaakt. Deze aanpassingen zijn altijd gebeurd met de raad en insteek van de UCI, rijders en nationale trainers waardoor we zo een track van wereldklasse hebben!

Deze track huren?

Race track

Enkele Fun Facts over onze Race Track:

  • Lengte Track = 380m
  • Overdekte 8m Pro Gate start
  • 5m Pro Gate start
  • 2 verschillende pro-secties op lijn 1 en 2
  • Lip van de eerste jump van beide starts in asfalt
  • MyLaps timing systeem in co-op met Moto-Sheets
  • Large Area Led Flood Light System

De Internationale Wielerunie (UCI), rijders en de nationale trainers gaven allemaal hun input tijdens de ontwikkeling van de track. Om te verzekeren dat het parcours aan de hoogste internationale standaarden voldoet. De constructie van de WK-track is gedaan door de Franse parcoursbouwers ProTracks.

Seperator

Pump track

Een pumptrack is een kort, aaneengesloten parcours van ca. 1 meter breed dat bestaat uit bulten en kombochten. Op een pumptrack hoef je nauwelijks te trappen maar maak je snelheid middels een pompende beweging met je armen en benen. Door de fiets op de achterkant van elke bult aan de grond te drukken, maakt de fiets vanzelf snelheid.

Een pumptrack is een prima plek om je rijtechniek te verbeteren. Als je de pomptechniek goed beheerst, kun je de fiets op precies de juiste momenten belasten en ontlasten, waardoor je efficiënter en vloeiender gaat rijden. Je ontwikkeld “flow” en leert je fiets beter beheersen. Naarmate je sneller door de bochten gaat, moet je ook je kijktechniek aanscherpen. En als je je armen en benen na een paar rondjes voelt branden, merk je vanzelf dat een pumptrack wel degelijk kracht kost.

Deze track huren?

Pump track
Seperator

Dirt track

BMX Club Circuit Zolder heeft ook een Dirt Track ter beschikking.

De Dirt Track is voor rijders die van tricks en BMX Freestyle houden. Deze track is zo ontworpen dat er hoger kan gesprongen worden en je zo de kans hebt om geweldige tricks te doen terwijl je in de lucht hangt.

Deze track huren?

Dirt track